Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken

FAQ


Staat uw vraag hier niet bij? Vul dan het contactformulier in.

Algemeen

In Zoetermeer, op steenworp afstand van het oude dorp wordt “Nieuwe Dorp” ontwikkeld. De locatie is tussen de Rokkeveenseweg en de Jan Steenlaan gesitueerd. Voor veel mensen is deze locatie beter bekend als de voormalige Nutrihage locatie en is gelegen ten zuidoosten van het centrum van Zoetermeer. Binnen enkele rijminuten afstand bereikt u de A12 richting Den Haag en Gouda en het treinstation Zoetermeer Oost is op loopafstand.

Het aanbod is zeer divers, in dit plan worden rijwoningen, tweekappers (met verschillende plattegronden en oppervlaktes) en appartementen aangeboden.

In totaal komen er 189 woningen en appartementen in het project Nieuwe Dorp. 

In Nieuwe Dorp zijn er vooralsnog geen huurwoningen voorzien.

Nieuwe Dorp is 100% verkocht. 

Financiering

Je kunt vrijblijvend een hypotheekgesprek aanvragen bij De Hypotheekshop Zoetermeer Dorp. In dit gesprek krijg je een goed beeld of je de woning kunt betalen en wat de mogelijkheden zijn.

Wanneer de bouw van de woning definitief doorgaat en de notariële levering plaatsvindt. Het is verstandig om de hypotheek rond te hebben, zodra je in de gelegenheid wordt gesteld de akte te passeren.

Er zit een ontbindende voorwaarde in de koop- en aannemingsovereenkomst voor het verkrijgen van een hypotheek. Krijg je de hypotheek niet rond, dan kun je de (binnen 2 maanden na de aankoop) de overeenkomst ontbinden. Dit moet dan wel gebeuren op basis van een afwijzing van tenminste 2 geldverstrekkers.

Start verkoop

Nieuwe Dorp is 100% verkocht.

Het kan zomaar gebeuren dat zich straks meer belangstellenden melden dan dat er bouwnummers te koop zijn. Wij proberen zoveel mogelijk kandidaten het bouwnummer van hun hoogste voorkeur toe te wijzen en streven daarbij naar een zo optimaal mogelijke bezetting van de bouwnummers.

Is er één kandidaat voor één bouwnummer, dan wordt het bouwnummer aan die persoon toegewezen.

Als er voor een bepaald bouwnummer meerdere kandidaten hun voorkeur hebben aangegeven, vindt de toewijzing plaats aan de meest concrete kandidaten. Dat betekent dat toetsen op financiële haalbaarheid en zoveel mogelijk personen toewijzing op basis van hun eerste voorkeur. Als er ná inventarisatie nog steeds gelijkwaardige kandidaten voor één woning zijn dan zal toewijzing plaats vinden door de verkoper.

Wij adviseren je om zoveel mogelijk bouwnummers in te vullen, om je kans op een woning te vergroten. Er wordt overigens niet gekeken naar de datum of het tijdstip waarop je het digitale inschrijfformulier hebt geüpload tijdens de inschrijfperiode.

Vrij Op Naam betekent dat je koopt inclusief belasting (21% BTW) en inclusief bijkomende kosten zoals:

 • Bouw- en grondkosten
 • Alle woningen zijn voorzien van een badkamer en toilet met tegels & sanitair
 • Kosten van architect en overige adviseurs
 • Toezichtkosten tijdens de bouw
 • Eenmalige aansluitkosten --nutsvoorzieningen: elektra, water en riolering
 • Notaris- en kadasterkosten voor de aankoop van uw woning
 • Makelaarscourtage
 • Omzetbelasting (21% BTW). Eventuele wettelijk bepaalde verhogingen van het BTW tarief worden doorberekend
 • Kosten Certificaat Woningborg

Kosten die niet in de V.O.N. zitten zijn o.a.:

 • Kosten voor eventueel meerwerk
 • Advies- en bemiddelingskosten voor hypothecaire lening
 • Abonnee- en aansluitkosten voor telefoon, cai en nutsvoorzieningen
 • Notaris- en kadasterkosten voor je hypotheek
 • Renteverlies tijdens de bouw
 • Rente over de grondkosten vanaf 1 september 2020
 • De woningen zijn voorzien van een warmtepompsysteem. Zie de informatie bij de download op de website De bewoner dient dit systeem te huren/leasen. Het is ook mogelijk om dit systeem te kopen.

Ja, minimaal 70% van het (deel)project dient verkocht te zijn voordat de bouw kan beginnen. Bovendien zal er onder andere bepaald zijn dat er een onherroepelijke omgevingsvergunning (bouwvergunning) verleend moet zijn.

Na het ondertekenen en ontvangen van de koop- en aannemingsovereenkomst door beide partijen heeft u een bedenktijd van één kalenderweek.

De verkoop van appartementencomplex Corneille is online en is reeds gestart. Je kunt je digitaal inschrijven tot 2 december 23:59 uur. 

Hoe schrijf ik digitaal in?
Stap 1: Log in op jouw account
Stap 2: Klik links in het menu op inschrijfformulier appartementencomplex Corneille 
Stap 3: Vul alle gegevens in
Stap 4: Onderteken met je muis of via touch (mobiel of tablet) het digitale inschrijfformulier
Stap 5: Je ontvangt ter bevestiging een e-mail

De verkoop van de ééngezinswoningen en appartementen uit appartementencomplex Mondriaan heeft onlangs online plaatsgevonden. De woningen zijn allemaal toegewezen aan kandidaten, mocht u geïnteresseerd zijn in één van de woningen kunt u zich alsnog inschrijven als reserve kandidaat.  

Overig

Zowel de ééngezinswoningen als de appartementen worden voorzien van een bodemwarmtepomp, met warmte en koudeopslag in combinatie met vloerverwarming en ventilatie voorzien van een warmte terugwinning installatie. Hierdoor kan je ’s winters duurzaam verwarmen en zomers duurzaam koelen. Voor meer informatie kijk in de informatiebrochure van THE FCTR E/ZON of www.thefctre.com

De kopers en bezoekers van rijwoningen kunnen parkeren in het openbare gebied. De twee-onder-één- kapwoningen en een aantal hoekwoningen zijn voorzien van een geïsoleerde berging en hebben parkeermogelijkheden op eigen terrein, tevens kunnen de bezoekers parkeren in de openbare ruimte.

De kopers van de appartementen krijgen een parkeerplaats toegewezen op eigen terrein. Bezoekers van de appartementen kunnen deels parkeren in het openbare gebied, deels op het terrein van het appartementencomplex.

De woningen worden gebouwd volgens het huidige bouwbesluit en zijn gasloos. Optioneel kunnen er voor de rijwoningen en tweekappers zonnepanelen worden gekozen. De appartementen worden voorzien van een aantal zonnepanelen die op de algemene meter van het appartementencomplex worden aangesloten.

In het gebied zijn veel voorzieningen aanwezig waaronder verschillende sportvoorzieningen, 2 basisscholen, een middelbare school, een park, een station waardoor eenvoudig per openbaar vervoer gereisd kan worden, verschillende horeca en winkels. Daarnaast zijn er veel voorzieningen in het centrum (oude dorp) van Zoetermeer.

Tussen het Nutricia terrein en het project Nieuwe Dorp zal er een geluidswal worden gerealiseerd in de vorm van een groen parklandschap. Tevens zal het park worden voorzien van een grote vijver. Hierdoor heb je wel de lusten van een goede verkeersontsluiting, maar niet de lasten.